Удължават електронното преброяване до края на септември

Електронното преброяване на населението ще продължи до края на септември месец, съобщил е пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев. Че това се обмисля, обяви преди дни и председателят на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски.

18-ото поред преброяване на населението и жилищния фонд в България стартира от 7 септември и продължава до 3 октомври 2021 г., засега. Онлайн преброяването трябваше да приключи до 24,00 часа на 17 септември, но ще бъде удължено. Към момента няма изрични обяснения каква е причината, но вероятно е свързано с технически проблеми, както и недотам голям брой хора, които са се преброили през интернет.

Огромен изкуствено генериран злонамерен трафик е причина за затрудненията в първите дни при попълване на електронната преброителна карта, информираха ден по-рано от НСИ. Същевременно изясняват, че 38 982 души са потърсили съвет от 400-те експерти, дежурни на телефоните в контактния център за първите девет дни от електронното преброяване.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук