УДОБСТВО: ОБЩЕСТВЕНА ПЕРАЛНЯ С ЕКСТРИ ОТ 1 АВГУСТ

контакти

Достъпна за граждани става от началото на август обществената пералня. До този момент услугите са ползвани преди всичко за нужди на общински структури. Ще има определени цени, съобразно вида на прането. За целта ще се носи на място. Хората могат да изчакат или да им се достави. Там услугата ще извършва персонал. Това каза ръководителят на проекта за Обществената пералня Магдалена Ванчева. Тя допълни, че се мисли след време вариант, при който хората сами да се обслужват с машините.

Проектът стартира през март 2012, приключва в края на юли тази година. Има решение на ОбС, според което тя се трансформира в общинско предприятие. На следващото заседание ще се регламентира дейността. До момента там работят 18 човека, но ще бъдат намалени на 15. Предприятието ще запази социалната си ангажираност към хора от рискови групи. Ще продължи да функиционира минимум 5 години. През това време общината има задължението да запази дейността.

На конференция в зала „Гроссето“ бе отчетен успешен завършек по проекта. Откри я кметът Иво Димов, който заяви, че инициативата приключва по най-добрия начин. В годините Димитровград е пример за работа в социалната сфера, каза той. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук