Уволниха шефката на РИОСВ – Хасково. Тя: В списък съм, представен на Министерския съвет

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Хасково Тонка Атанасова е била освободена от поста със заповед на министъра на околната среда и водите.

За информацията съобщи самата Атанасова, която заяви, че ще обжалва, като, сметна, че в това има политически привкус, макар самата тя да не е политически ориентирана личност, а експерт с 25-годишен стаж в системата.

Уволнена съм по предложение на областния управител, който е представил списък в Министерски съвет. В него фигурирам и аз – да бъда подменена с една госпожа, която никога не е била експерт по околна среда, заяви Тонка Атанасова.

Тя допълни още, че евентуално на нейно място ще бъде Наталия Пачеманова, която също по думите й, е предложение на областния управител.

През годините Пачеманова е била заместник-кмет на община Свиленград, след това и директор на дирекция в община Хасково.

Разбирам министъра, той е поставен пред въпроса да бъде направена тази рокада. Не смятам, че това е лично негово решение, каза още Тонка Атанасова.

Знаете много добре, че приницпал е министърът. Областният управител не е човекът, който уволнява и назначава, специално за тези изнесени държавни структури, отговори Минко Ангелов, потърсен за коментар.

По принцип е нормално министърът да се съобрази с мнението на управителя за кандидатура, която са решили да назначат, да направят смяна. Нормално е да има съгласуване. Ние списъци не правим. Още повече, всеки може да си напише един списък и да каже, че това е списъкът на областния управител… Правим това, което е в интерес на хората. Те поискаха промени и ние ги правим, подчерта областният управител.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук