Уволниха полицай за инцидента с бащата на президента. В коментарите: да обжалва

Уволнен дисциплинарно е полицай Митко Станков от Харманли, заради инцидента с бащата на президента миналия месец. Катастрофата между мерцедеса на Георги Радев и електрическата триколка на Стефчо Тодоров, на кръгово кръстовище в Харманли, миналия месец, предизвика широк отглас в държавата. Назначена, от вътрешния министър, вече в оставка, Валентин Радев бе вътрешна проверка. Проверка, междувременно, разпореди и главният прокурор Сотир Цацаров. Резултатът от първата е уволнението на младши полицейския инспектор, който след сряда не е на работа. С дисциплинарно наказание са и четирима негови колеги.

Случаят отново предизвиква широк отглас. Уволнението е изключително коментирано в социалната мрежа Фейсбук и под публикациите в различните издания. Отзвук, вероятно ще има и в политическите среди.

Немалка част от коментаторите защитават сегашните действия на  МВР и одобряват наказанието на полицая, глобил Стефчо Тодоров, като предизвикал  инцидента, без да види вина у президентския баща. Но не са малко и тези, които смятат Станков за изкупителна жертва. Доста въпроси се задават за статута на превозни средства като електро триколката и мястото им на пътя. МПС ли е или не? Трябва ли да има регистрационни номера? С каска и сигнална жилетка ли се управлява или не?, питат коментиращи.

Има и съвети към уволнения директно да обжалва заповедта в Административния съд. 99% ще те върнат на работа, убедено е „бивше ченге” в коментар под публикация в haskovo.net.  А сега колега виж Синдикатите на МВР дали ще ти подадат „рамо“ или само дето всеки месец ти вземат вноската, вижда се в същия пост! Други трябва да бъдат уволнените, не полицаят.Той е изпълнил дадените му от по-горе указания.Да уволнят тези които са му казали какво да прави и прикрили случая, категорични са от „Личен състав“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук