Увеличават Синята зона в Димитровград, паркирането с талони

За 5 години – 4000 коли повече

Със 75 се увеличава броят на паркоместата за кратковременно платено паркиране в Синята зона на Димитровград, информираха от Общината. За 5 години, регистрираните коли в общината се увеличиха с 4 хиляди. През 2012 г. те бяха 17 хиляди, а в края на 2016 г. са 21 хиляди, посочи кметът Иво Димов.

До момента платените паркоместа в Синята зона бяха 56, с промяната ще станат 131. Наред с това, ще се увеличат и безплатните места за паркиране зад бул. „Димитър Благоев“ и ул. „Ромен Ролан“.

От 2 май ще се ползват нови талони, за таксуване в Синя зона. На тях служител ще маркира месец, дата и час на паркиране.

Новите места в обхвата на „Синя зона“ са както следва:

–  24 бр. по южната пътна лента по бул. „Д. Благоев“, от кръговото кръстовище до нова Автогара до кръстовището с ул.“Ромен Ролан“, като от тях 3 паркоместа са за инвалиди;

– 10 бр. – на двата паркинга, двустранно, в началото на ул. „Ромен Ролан“, при кръстовището с бул.“Д. Благоев“;

– 11 бр. на паркинга от южната страна на сервизната улица зад сградата на Централна поща, между ул.“Елин Пелин“ и ул.“Отец Паисий“, от които 1 паркомясто е за инвалиди;

– 30 бр. на паркинга зад сградата на ОДТ „Апостол Карамитев“ и Х-л „Москва“, от които 2 паркоместа са за инвалиди.

В работни дни, Синята зона ще е в сила от 8:30 до 17:30 часа, а за паркинга до Зеленчуков пазар /зад театъра/ – от 7:00 до 19:00 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук