УВАЖАВАЙТЕ ПАРИТЕ, ДА ВИ УВАЖАВАТ И ТЕ

пари
контакти

Звучи невероятно, наистина, но специалисти по биоенергетика смятат, че парите също притежават енергия. Те можели с желание да отиват при хората, но също така и упорито да ги избягват. Всичко зависело от начина, по който човек гледа на финикийските знаци. В този смисъл, истина се оказва поверието, че парите при пари отиват.  С други думи, те обичат хората, които ги уважават и управляват правилно. Тук веднага възниква въпросът какво да направим, за да привлечем желанието на левчета и монети? Финансовото изкуство, разбира се, крие много тайни, чието овладяване за мнозина е дело на целия живот. Тук обаче се опитваме да  синтезираме прости правила, приложими в бита и достъпни за всеки, който иска да свърти малко повече пари в джоба.  Започваме от една вещ, чието място е именно там –

КОЖЕНИЯТ СЕЙФ

Портфейлът никога не трябва да остава празен – дори да има само една монета или банкнота в него. Затова никога не харчете последната. И не поставяйте парите както ви падне. Когато ги имате, редете ги с желанието да се чувстват удобно. Не да са разбъркани, а подредени – десетолевки с десетолевки, стотачки / дай Боже!/ със стотачки. Монетите дръжте в отделна преграда. Не смесвайте на едно място банкноти от различни валути.

Много е лошо да загубиш портфейла си, затова внимавайте къде и как го държите, дори да има малко пари в него. Не скърбете, когато се налага да харчите, а го правете с радост, защото колкото повече даваш, толкова повече получаваш – така е и с парите. Почти всеки се радва, когато намери чужд портфейл. Но всъщност е по-добре да върне парите, защото иначе прекратява паричния си канал.

В КЕШ, НО НЕ НА РЪКА

Старайте се да не вземате и давате пари от ръка в ръка. В магазина ги слагайте на специалната табличка, изчаквайте и продавачът да остави там рестото. Давайте банкнотите сгънати, а не изправени. Така съхранявате паричната енергия. Милостиня също не трябва да се дава в ръка.  Ако се откъсне от сърцето ви, сложете я на удобно място, откъдето ще бъде взета.
Не подавайте пари през прага. Не давайте и не вземайте заем във вторник. Ако се налага да вземете заем, нека е в новолуние, а връщайте в старата луна. Вземайте дълг с лявата ръка, а връщате винаги с дясната.
Щом получите пък заплата, не тичайте до магазина веднага. Изчакайте енергията на многото банкноти да влезе първо в дома ви. Отнесете парите вкъщи и ги разпределете разумно. Не правете крупни покупки в понеделник. Смята се, че денят носи тежка енергия и ще я предаде на парите и покупката.

ПОЧИТ ЗА ПОЧИТ

Парите обичат, когато към тях се отнасят почтително, категорични са биоенергетици. В никакъв случай не говорете лошо за тях и не ги кълнете. Не използвайте изрази като „Пусти да опустеят”, още по малко „Мамицата им” или производни. Дори когато сте получили недостатъчна, според вас сума за свършена работа, благодарете на съдбата, че ви е пратила пари изобщо. Ругаете ли, финансите го възприемат като обвинение и към тях.

За отбелязване е, че парично обезпечените хора имат подреден дом. Всичко е почистено и по местата. Парите обичат реда, така че не рискувайте с пълен хаос. Особено внимание отделете на обувките си. Не ги оставяйте в коридора или отвън в лошо състояние. Задължително трябва да бъдат почистени и поставени на съответното място.

ТАБУ

Избягвайте хората, които са вечно преследвани от неуспехи и финансови проблеми. Това не означава, че трябва напълно да ги изключите от живота си, просто ограничете контактите. Защото техните финансови проблеми могат да се прехвърлят и при вас. Не напразно на Игнажден хората вярват, че ако ги “полази” богат човек, в къщата им ще настъпи благоденствие.

Колкото до заемите – преценете – щом при сегашната либерална система с десетки кредитни предложения, включително и без доказване на доход, някой ви поиска пари, той едва ли е в състояние да ги върне. А дори е да е, може би изобщо не предвижда такова действие, иначе щеше да вземе от банка. Ако пък дадете някаква сума, а получателят дори не я преброи, бъдете сигурен – „изгорял” сте! Човек, на който му е все едно какво взема – повече или по-малко от уговореното, не мисли изобщо да го връща. По този начин той обижда и парите, но обидата се прехвърля повече към този, който ги изоставя по лековат начин. Затова и наказанието, обикновено, е върху него.

ИНТЕРИЗВЕСТНИКПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук