УБИХА АФГАНИСТАНЕЦ НА ГРАНИЦАТА, ТРИМА ПОЛИЦАИ СПИРАТ 54 НАРУШИТЕЛИ

контакти

Афганистанец е бил застрелян снощи от граничен полицай, в района на град Средец, Бургаско. Той, заедно с още около 50 човека, са преминали незаконно българо-турската граница.

Рано тази сутрин главният комисар на МВР Георги Костов даде пресконференция по случая. На нея той обясни, че трима гранични полицаи са се озовали срещу нарушителите. Последните, по думите на Костов са мъже, определящи се като афганистанци, на видима възраст 20-30 години, в добра спортна форма. Впоследствие е изпратено подкрепление. По първоначални данни, куршумът, убил нарушителя, е рикоширал.

Пробивът на границата е регистриран от интегрираната система за сигурност, в район с пресечен терен и гориста местност. Задържани са 54 нарушители. Няма задържан български гражданин, но може някой от групата да е такъв, познаващ местността, например, коментира главният секретар.

Костов отказа да коментира подробности по охраната на границата. Според него, не е редно подобна информация да изтича в публичното пространство, защото от нея могат да се възползват каналджии и гравитиращи около тях лица.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук