ТЪРСЯТ 6 МЛН. ЛЕВА ЗА УКРЕПВАНЕТО НА 8 УЧАСТЪКА ОТ РЕКИ В РЕГИОНА

За 2017 г., за превантивни дейности по 8 участъка от реки в област Хасково, са необходими около 6 млн. лева. 293 673 лв. от тях са за проектиране, а 5 710 693 лв. са за изпълнение на обектите.  Това бе изяснено на свикано днес заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия и аварии, водено от зам.-областния управител Валентин Ангелов.

auto-bannerОбластна програма за намаляване риска от бедствия бе утвърдена от членовете на съвета. Тя обхваща периода 2017-2019 година. В нея са записани общо 17 обекта, които се нуждаят от финансиране, за да се предотвратят бъдещи бедствия.

Областният съвет настоява през 2017 г. да бъдат укрепени и ремонтирани:

  1. Река Олу дере, в участъка от Тракиец до Брягово, Община Хасково.
  2. Река Хасковска, извън урбанизираната територия.
  3. Река Ченгедере, извън урбанизираната територия на Община Свиленград.
  4. Река Меричлерска, преминаваща през Меричлери и кв. „Изток“ на Димитровград.
  5. Река Мусачевска, извън урбанизираната територия, Община Симеоновград.
  6. Река Марица, извън урбанизираната територия в землището на Бисер, Община Харманли.
  7. Участък на река Марица, преди новия мост, с дължина 553 м , Община Свиленград.
  8. Участък на река Марица, след новия ЖП мост, с дължина около 2003 м, Община Свиленград.

Освен тези обекти, Областният съвет за намаляване риска от бедствия предлага на Междуведомствената комисия към Министерски съвет да включи за  2018 година за възстановяване и почистване  6 обекта, на обща стойност 870 716,00 лв.  За 2019 година са планирани дейности по 3 обекта за общо 985 794,00 лв.

Този списък не е затворен. Към него могат да се добавят още участъци, които се нуждаят от почистване и възстановяване, за да се предотвратят бедствия. Това коментира зам.-областният управител, който призова да се направи допълнителен оглед по териториите на общините, за да се дадат предложения.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук