Търсят начин да отделят евентуалните пациенти с Covid в МБАЛ „Света Екатерина“

По план, болницата в Димитровград има 25 легла за приемане на болни Covid-19. Сградата обаче е така конструирана и проектирана, че няма отделни входове и изходи и няма как да бъдат отделени потоците болни – с коронавирус и без, коментира кметът Иво Димов.

Среща с председателите на сесийните групи, здравната комисия и управлението на болницата е инициирала вчера Гергана Кръстева – председател на Общинския съвет, който е принципал на болницата в Димитровград. Целта е в следващите дни да бъде представено решение. От Общината, в същото време, изразяват готовност да осигурят средства за ремонти, но това трябва да стане след ясни предложения.

Друг проблем е, че в болницата няма инфекционисти и не може да се изпълни изискване на съответната клинична пътека, за лекуване на пациенти с Covid. Досега е имало няколко такива пациенти, които на по-късен етап са транспортирани в областната болница в Хасково, при освобождаване на места.

Снимка: архив



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук