Тържество на правдата е касирането на изборите за ОбС в Хасково, според жалбоподателите

контакти

Като тържество на правдата определи решението на Административния съд да бъдат касирани изборите за общински съветници в Хасково общинският съветник от „Ние идваме“ Марин Райчев. Това той коментира на пресконференция днес, като представител на партиите, обжалвани изборния резултат за Общински съвет в областния град.

Според Райчев, съдът е доказал, че действа като независима власт. Съветникът подчерта, че от 152 секции има само 30, в които няма констатирани нарушения, а 7000 гласа или 1/3 от подадените са потъпкани, по думите му, като недействителни. Вотът беше изкривен, категоричен бе той.

Представителят на „БСП за България“ Камен Тодоров запита доколко са актуални решенията на сегашния ОбС до момента, дали няма да се наложи да бъдат преразглеждани, както и дали трябва да се провеждат въобще следващи заседания. Той намекна за евентуална нова конфигурация при следващи избори, тъй като волята на избирателите може да се окаже различна.

Подготвяйте се за нови избори, обърна се към гражданите адв. Ростислава Жекова от „ВМРО-Българско национално движение“. Заставаме всички единни и продължаваме битката заедно, заяви общинският съветник от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Вярваме, че Върховният административен съд (ВАС) ще потвърди решението на Административен съд – Хасково, заявиха участващите в пресконференцията, ако се стигне до обжалване. Последното зависи от становище на Общинската избирателна комисия, която тази вечер има заседание. На пресконференцията бе обяснено, че ако има обжалване, ВАС може или да реши, че се променя резултатът от изборите, или да потвърди вота като недействителен и да отвори пътя за нови избори за ОбС в Хасково… Междувременно стана ясно, че ОИК ще има заседание в началото на следващата седмица, тъй като на сегашното не е имало кворум.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук