Тържествено честват 114 години от Независимостта на България на 22 септември

контакти

В Димитровград и Хасково, както и на много други места в страната на 22 септември  тържествено ще бъдат чествани 114 години от Независимостта на България.

Програмата в Димитровград започва от 10.00 часа пред паметника на Капитан Петко войвода с изпълнение на Забавно-духовия оркестър и кратка изява, посветена на независимостта. След това ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника.

Честването в Хасково е организирано от Общината и Военно формирование 52 740 от 11,00 часа на пл. „Свобода“, където  ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя на признателност пред героите, извоювали българската независимост. Празникът ще продължи с концерт на оркестър „Мечта“ с ръководител Динко Кючуков и голямо българско хоро.

Независимостта на България ще бъде почетена и в Меричлери. Това ще стане от 17.00 часа на площад „Хорището“, като ще бъдат отбелязани и 39 години от обявяването на Меричлери за град. Празничната програма включва участието на самодейни колективи от общината и съседни общини.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук