Тържествено отпразнуваха 24 май в Димитровград

Учители, ученици, граждани и официални лица тържествено отбелязаха 24 май в Димитровград.

Празникът започна с шествие, което премина по алея „България“ и централния площад. В него участваха блокове от ученици, водени от Общински мажоретен състав и Забавно духов оркестър.

След това на сцената мажоретният състав представи кратка хореография. Прозвучаха химнът „Върви, народе възродени“, в изпълнение на оркестъра и детски хор при училище „Пенчо Славейков“, както и стихове, посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Приветствия към хората отправиха кметът на Димитровград Иво Димов, председателят на Местния парламент Гергана Кръстева, народните представители Виолета Желева, Евгения Ангелова, Митко Полихронов, заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тържествената част завърши с връчване на специалните награди на Община Димитровград „Учител на годината“, носители на която за 2019 г. са четирима преподаватели от училища в Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук