Тържествено и с красиви фойерверки Димитровград чества 76 години

контакти

Тържествено и с красиви фойерверки Димитровград чества своята 76-годишнина, снощи на препълнения с хора централен площад „България“ в града.

Програмата започна с приемане на строя на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от страна на президента Румен Радев.

Продължи от централната сцена, където приветствия отправиха кметът на община Димитровград Иво Димов и държавният глава, който след това поздрави лично много хора на площада.

Програмата продължи с церемонията по връчване на отличието ЗЛАТНА МОНЕТА КУЛТУРА.

Отличието бе връчено на Посолството на Кралство Белгия в България – за културно сътрудничество; на испанския културен институт „Сервантес“ при Посолството на Кралство Испания в България – за дългогодишна културна дейност; на  Народен театър „Иван Вазов“ – за принос към развитието на българската култура; на Община Димитровград – за богата съвременна културна дейност.

Последваха илюминациите, изстреляни от три сгради, както и концертът на обичаната Михаела Филева.

Малко преди това в зала „Гроссето“ се проведе тържествено заседание на Общински съвет – Димитровград, на което приветствия отправиха председателят Гергана Кръстева, кметът Иво Димов, общински съветници.

С отличието „Почетен гражданин на община Димитровград” бе удостоен проф. д.ю.н Иван Русчев Русчев – член-кореспондент на Българската академия на науките.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук