ТЪРГОВЦИ НА ОБУВКИ НАРИЧАТ ЗА СНЯГ ДА ИМ ВЪРВИ СТОКАТА

контакти

Търговци на обувки в Димитровград се надяват скоро да завали сняг, което да повиши търсенето. Очакваме позакъснелия през тази година сняг. Продажбите обичайно се повишават, когато времето се развали. Засега няма търсене. Хората ходят с обувките, които са си купили през есента, или през миналия сезон, коментира Донка Димитрова, собственик на фирма „Донна М“. Ще я откриете в бутик № 5 в Търговски дом на бул. „Г. С. Раковски“ 16. Работи през цялата седмица, без неделя, в събота магазинът е отворен до 14:30 часа.

Донка Димитрова споделя, че е доволна от продажбите по Коледа и Нова година, но след това настъпил застой. Продадох много мъжки официални обувки. Такова нещо не беше се случвало от много години. Смятам, че това е светъл лъч за бизнеса, казва тя.

В бутика може да си изберете качествени кожени, велурени и комбинирани мъжки и дамски боти и ботуши. Те са българско производство предимно от Пловдив, Пещера и Габрово. Цените варират от 60 до 160 лв. През настоящия сезон клиентите предпочитат всички гами на кафявото, както и класическото черно. Налагат се модели „милитари“ и „оксфорд“. „Оксфорд“ е характерен модел за 50-те години на миналия век, който отново придобива популярност. 10 процентна е отстъпката за зимната стока, има такива на половин цена, както и няколко останали детски модела.

За всички е ясно, че евтиното излиза скъпо. В последно време се забелязва повишаване на интереса към естествените материали. Клиентите трябва да знаят, че обувките от 10 лв. са за покойници, нямат табан, а картон. В ментетата, от друга страна, има отровни за организма багрила и материали. При продължително носене се появяват гъбички, но могат и да навлязат в кръвта, допълва Донка Димитрова. Тя се занимава с обувки от 20 години и може да даде професионално мнение за всяко ходило и крак, особено за женските.

В Търговския комплекс има още един магазин, в който се предлагат стилни кожени мъжки и дамски обувки. В бутика на ЕТ „Янко Янков“ също отчитат, че липсата на сняг се оказва негативно на бизнеса. Надяват се да завали и натрупа по-скоро.

ПРОГНОЗА

Според прогнозата, през следващите дни температурите ще бъдат положителни. Няма да има валежи, времето ще бъде ясно, като изключим неприятната мъгла. Застудяване ще настъпи в края на другата работна седмица, когато ще завали и първия по-сериозен сняг. Зимата ще ни връхлети през втората половина на януари, казват синоптиците. Ще стане значително по-студено за по-продължително време. 

[box_info]Гръцки маслини и зехтин на едро от АНТЕК ГРУП: 0988/900 829. Вижте тук.[/box_info]  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук