Тънкостите на глаголицата разкриват в димитровградския музей

контакти

С тънкостите на писане на една позабравена, но изключително важна азбука  – „глаголицата“, ще запознае Татяна Атанасова. Тя ще бъде лектор в отворена среща-разговор и уъркшоп „Глаголицата“, на 12 февруари /понеделник/ 2024 г., от 14 часа,  в залата на Исторически музей – Димитровград.

Проявата е по случай предстоящия Ден на археолога. Под вещото ръководство на лектора, присъстващите ще могат да се опитат да рисуват „вълшебните букви“, както ги нарича тя. В инициативата могат да участват всички, които искат да научат малко повече за тази азбука.

Татяна Атанасова е педагог с дългогодишна практика във Валдорфското училище „Проф. Николай Райнов“ в София. Нарича себе си учител сред природата. За нея е важно да научи повече деца да пишат и четат на глаголица. Впечатленията й са, че децата с лекота приемат красивите букви, като умело ги изписват и прилагат в различни стихове, песни и молитви.

Атанасова е автор на двете книги „Вълшебната глаголическа книга“  и „Вълшебна азбука за оцветяване“, като пише още една. За своята мисия в живота казва, че е да запали повече хора да прилагат и в ежедневието си  глаголица или живата азбука.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук