Туршия „Мързелива“ капия

контакти

Предлагаме ви рецепта за туршия от печена капия, която в някои райони се нарича „мързелива“, предимно заради това, че се прави сравнително бързо и не е необходимо да се стерилизира допълнително.

Предварително си подготвяте буркани около 700 мл., например. Те могат да са с капачки с винт или такива, за които се ползва затварачка. Във всеки от тях слагате предварително 70-80 грама оцет, разтваряте 2-3 лъжици захар, половин супена лъжица сол и стрит 1 или 1.5 аспирина. Може да опитате маринатата, за да я направите най-подходяща за вкусовете си.

Изчиствате за предпочитане червена или не много добре узряла капия от семената и дръжките и започвате да я печете, на огън, например. Когато е готова, докато е гореща, започвате да пълните съответния буркан с приготвената марината, колкото чушки поеме. След това затваряте добре с капачката и обръщате буркана, който трябва да остане така до изстиването.

Правете печенето и пълненето на етапи, за да са достатъчно горещи чушките, а не да ги изпечете и след това да ги слагате в бурканите. Пълните буркани, след като ги обърнете, е добре да бъдат завити с по-дебел плат, за да се запази топлината за по-дълго време.

Капията не се бели предварително. Това става при отварянето на буркан, когато решите в следващите студени месеци, за да си направите салата от „мързеливата“ капия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук