Турчин дава подкуп, да мине границата със златни и сребърни монети

контакти

Турчин е задържан на Граничен контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ Капитан Андреево на 21 март с 94 златни римски, византийски, персийски, малоазийски монети – от 5 век до 11 век, както и с още 37 – сребърни средновековни дирхами, които не са били декларирани, идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Освен това пробвал да даде 1500 евро подкуп на митнически инспектор, за да не състави акт и да не задържи превозното му средство.

За нарушенията закопчаният е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Хасково, съобщават оттам.

Той закупил археологическите ценности от Турция. За тях платил 10 000 долара, като имал намерение да ги продаде на двойна цена в държава в Западна Европа.

Турският гражданин е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук