Турчин влиза в България, препасал пет пищова

Пистолетите са газови, преправени за бойни патрони

контакти

Турчин опита да влезе в България, препасал 5 пистолета, но бе задържан от митничарите на Капитан Андреево, става ясно от информация на Агенция Митници.

Нарушителят, пътуващ от Турция през България за Германия, пристига на митническия пункт с товарен автомобил в късния следобед на 30 август. Той представил редовни документи за превозваната стока. При личния му преглед обаче, служителите откриват на кръста му, захванати с колана на панталона, пет пистолета Zoraki M 906.

При първоначалния оглед се установява, че пистолетите са газови, преправени за бойни патрони. Те са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

4 газови пистолета и 95 патрона за тях, както и въздушна пушка, укрити в личния багаж на пътници, са открити на Капитан Андреево през месец август. Те са заловени при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили, допълват информацията от Агенцията. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук