ТУРСКИ ШОФЬОР: СВИКНАЛИ СМЕ ДА ДАВАМЕ ПАРИ ЗА ПОЧЕРПКА НА ВЛАСТТА

Ние сме свикнали навсякъде, където ни спират органите на властта, да даваме пари за почерпка. И в България, и в Турция, и в Румъния, и в Русия е едно и също. Целта е да не ни бавят. Винаги, като ни спират, ние си знаем, заяви пред Нова телевизия турски  шофьор.

Водачът бе задържан днес да предлага подкуп от 20 евро на служител на Автомобилна администрация, за да избегне проверка. Това стана по време на специализирана операция на автомагистрала „Марица“, в близост до Свиленград. Акцията идва седмица, след като четирима служители на Автомобилна администрация Хасково бяха задържани за подкупи.

В днешната акция инспекторите проверяват товарни автомобили. Съставени са два акта на стойност над 4000 лева. Високите суми са сред причините част от шофьорите да се опитват да дават пари, за да избегнат проверки.

По думите на Владимир Колев, главен директор на Автомобилна администрация, докато има човешки фактор в проверките, ще има съмнения за нерегламентирани практики. Той обаче увери, че там, където има проблеми, те се решават, без да се скриват и замитат нещата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук