Турски водачи са били задържани за четири опита да подкупят полицаи

контакти

Турски водачи са били задържани за четири опита да подкупят  полицаи на автомагистрала „Марица“, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

На 16 и 17 февруари, при км.107 в землището на село Генералово, униформени служители от управлението Свиленград са регулирали движението на напускащи страната товарни автомобили и избягване на струпването им, поради запълване на капацитет на паркинг и пренасочването им към друг.

На 16-и в 10,30 часа влекач „Волво“, с австрийски транзитен номер и шофиран от 43-годишен турски водач, изпреварил колоната от чакащи автомобили, за което е спрян със „стоп палка“. С цел да не бъде отбиван и да продължи движението си към ГКПП „Капитан Андреево“, турският водач направил опит да подкупи младши полицай Мариян Николов с банкнота от 10 евро, при което е последвало задържането му.

По същото време колегата му, младши автоконтрольор Даниел Георгиев, спрял товарна „Скания“ за същото нарушение. 65-годишният турски водач му подал 50 евро, за да изпревари наредените на опашката коли.

Третият опит е осъществен в 13 часа на същото място. 41-годишен турски водач на влекач „Волво“ се опитал да подкупи отново младши полицай Мариян Николов. Този път подкупът бил 15 евро и опитът отново неуспешен.

Серията от предлагащи подкуп турски водачи не спряла и на следващия ден. На същото място и със същата цел работел младши полицай Иван Иванов. 32-годишен шофьор на влекач „Ман“ предложил 5 евро на полицая, за да изпревари колегите си от опашката. Последвало и неговото задържане. Пробите и на четиримата шофьори са отрицателни, те са били задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук