ТУРСКИЯТ КОНСУЛ: ОБМЕНЪТ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ТУРЦИЯ – ПО ДВЕ

контакти

Търговският обмен на нашите две страни е 5 милиарда евро годишно. Той може да бъде увеличен двойно. От това ще спечели именно област Хасково като трансграничен регион. Това каза по време на първото си официално посещение в Хасково генералният консул на Югоизточната ни съседка в Пловдив Алпер Акташ. Той се срещна с губернатора Добри Беливанов, с когото обсъдиха възможностите за развитие на отношенията между двете страни.

Акцент в разговора между дамата бе улесняване на визовия режим за турските туристи. Гостът изрази надежда, че в България, по подобие на гръцките острови в Егейско море, могат да бъдат въведени 48-часови туристически визи. Акташ увери, че интересът към културните забележителности на нашата област е много голям. Към момента 1 млн. турски туристи посещават годишно страната ви, като част от тях са с двойно гражданство, уточни той. Според консула, потенциалът те да станат много повече с визовите облекчения, е голям.

delchev2 ban

rk4_ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук