ТУРСКИЯТ КОНСУЛ ЗА СЕФТЕ В ХАСКОВО

Областна администрация Хасково
контакти

Първа официална визита в Хасково направи новият генерален консул на Турция в Пловдив – Шенер Джебеджи. Той се срещна с областния управител. Ирена Узунова представи на госта големите инфраструктурни проекти и възможности за трансгранично сътрудничество. Спря се върху стратегическото местоположение на областта свързваща Европа и страната ни с Турция и Гърция, посредством автомагистрала „Марица“. Консулът бе запознат с напредъка по реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“, където до есента ще приключи работата по изграждането на центъра.

Първата среща бе определена като едно добро начало на сътрудничество и приятелство между двете страни. Двамата коментираха възможностите за бизнес и увеличаване на инвестициите.

Шенер Джебеджи стана консул през август миналата година. Преди това дипломатът е работил в посолството на Турция в Москва, а по-рано е бил в турската мисия в Лондон.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук