Турска компания ще гради фабрика край Димитровград

контакти

Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „Б“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Илхан Албайрак, управител на „Пергостил“ ООД. Турската компания ще инвестира в изграждане на нова фабрика за производство на алуминиеви перголни и стъклени системи в община Димитровград, в село Крепост. Инвестицията е за 5,1 млн. лв. и ще създаде 20 нови работни места. На официалното връчване присъства и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ), съобщават от Министерството на иновациите и растежа (МИР).

Сертифицирането е във връзка с разширяване на дейността на турската компания в България. Целта на инвестицията е осигуряване на допълнителни производствени и складови площи и увеличаване на обемите произведена продукция, предназначена за износ в Европа, Азия и Африка в над 30 страни на 3 континента. Очаква се производството на специални слънцезащитни конструкции в новата фабрика да стартира през 2025 г.

Зам.-министър Савов подчерта, че с тази инвестиция сертифицираните от началото на  2023 г. проекти от МИР и БАИ са  тринадесет, на обща стойност 189.3 млн. лв. и ще разкрият 853 нови работни места. „Ценим турските инвестиции, подчерта Савов и изтъкна изключително добрите търговско-икономически отношения между двете страни, което се потвърждава и от рекордния стокообмен, постигнат през 2022 г., добави той. Заместник-министърът благодари на  управителя на компанията, че продължават да инвестират и  разширяват производствените си мощности в страната ни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук