ТРИ СЕЛА ПРАЗНУВАТ НА 22 ЮНИ

контакти

Три села отбелязват празници в съботния 22 юни, организирани от читалищните настоятелства и общината. Като гвоздей на програмата се очертава Девети фолклорен празник в Странско „Тракийски жътварски събор“. Програмата започва в 10 часа на полето с ритуално зажънване. Два часа по-късно тържествената част продължава в центъра на селото с изпълнения на представителни групи. Ще има също лятно изложение „От нивата до трапезата“, срещи на земеделски производители, представяне на селскостопанска техника и други изненади.

По същото време в Горски извор организират традиционен Народен събор. Още от 9 часа са предвидени спортни събития в двора на училището  – футбол на малки врати и баскетболно шоу с участието на ветерани баскетболисти от селото. Кулминацията ще настъпи от 19:30 часа с много танци, песни и хора. Два дена по-късно хората ще направят курбан на параклиса „Свети дух“, от 11 часа.

Друг гвоздей на програмата на 22 юни се очертава празника „Петдесетница“, който ще се проведе в Скобелево. Той е посветен на 170 години от рождението на генерал Михаил Скобелев. Тържеството започва от 18 часа на площада в селото. Ще прозвучат изпълненията на Забавно духов оркестър, руски и български народни песни. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук