Три куфара с мобилни телефони пренася към Турция хасковлия. Не били негови

Три куфара, пълни с 1005 недекларирани смартфони и 960 протектори за тях, са задържани на минтически пункт Лесово. Те са открити в багажника на автомобил Лексус, шофиран от хасковлия, съобщават от Агенция Митници.

Колата пристига на пункта около 21:00 на 12 януари, на трасе за изходящи леки автомобили от България за Турция.

Шофьорът заявил, че не пренася нищо за деклариране, но при проверката са открити куфарите със смартфоните, марки Samsung и Xiaomi, както и силиконови протектори тип „гръб“, които са иззети. Впоследствие той заявил, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови.

Стойността на недекларираната стока е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка, уточняват от Агенция Митници.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук