Три изложби в празничната програма на Димитровград

И Коледна вечер на свещи за творците и дейците на културата

контакти

Три изложби са предвидени в програмата на Община Димитровград, за коледните и новогодишни празници.

Първата от тях  ще се състои на 7 декември /петък/, от 18:00 часа в Зала № 2 на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Експозицията „Кольо К. на 55“ ще е за художника с мощен творчески заряд и деликатна чувствителност Кольо Карамфилов.

Авторът, който „никога не се погрижи сам за вечността на името си, никога не се е интересувал от конюнктурата и изграждането на собствената си легенда приживе, прекалено зает да реализира безкрайните предизвикателства на въображението си, за да има време да мисли за друго. Кольо Карамфилов беше като гейзер от фантазии, чувства и емоции, които разпиляваше навсякъде без жал, пишат в аванс организаторите. Те уточняват, че ще бъде показан и учебният филм „Разминаване“ (1982 г. с реж. Светла Стоилова), предоставен от съучениците на  Кольо, в който той играе главната роля.

Следващата изложба ще е на 13 декември отново в галерията, но в Зала № 1, от 17:30 часа, когато ще бъде открита последна за годината изложба „Керамика за Коледа“, на двама неуморни автори от Димитровград – Георги Стойнев и Ивайло Господинов.

Третата – „Коледна изложба – базар на димитровградските художници“, е насрочена за 19 декември от 18:00 часа в изложбена зала „Асен Крайшников“, към Клуба на дейците на културата. По същото време в кафето на КДК ще се състои традиционната Коледна вечер на свещи, за творците и дейците на културата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук