ТРИ ДНИ ПАНАИР НА ПАЗАРА

В три дни, 11, 12 и 13 септември, се провежда четвъртото издание на Панаира на занаятите в Димитровград. Както обикновено, той е позициониран на площада пред спортна зала „Младост“, в сърцето на Неделен пазар.

Посетителите могат да видят и да си купят творби на 31 майстори от 12 града. Повечето от тях са идвали в предишни издания, други дебютират, съобщи от страна на организаторите от читалище „Звездица“ Антония Иванова.

Майсторите са от Димитровград, Стара Загора, Пловдив, Шумен, Велико Търново, Дебелец, Сливен, София, Габрово, Русе, Троян, Казанлък. Те показват творби от керамика, дърворезба, кожа, плъстена вълна, ковано желязо, иконопис, кукли от прежда, приложни изкуства…

В петък програмата пред спортната зала ще продължи до 19:00 часа. От 17:30 часа ще има концерт на „Звездица“. В събота и неделя панаирът започва от 8:00 и продължава до 14:00 часа. В събота, от 10:00 часа, ще се състои концертът „На панаир с песни и танци“. В него ще се включат състави от Минерални бани, димитровградските села Брод, Каснаково, Длъгнево и чирпанското Рупките. В неделя, по същото време стартират ревю на модни облекла на фирми от Димитровград и награждаване на най-добрите занаятчии.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук