ТРИ ГОДИНИ СЛЕД ПРИЕМАНЕТО, ПРЕКРАТЯВАТ СКАНДАЛНА КОНЦЕСИЯ В „ГАБЕРА“

Три години след приемането на скандална концесия за добив на индустриални минерали от находище „Караджова чешма“ в местност „Габера“, с решение днес Министерският съвет я прекратява. В него се посочва, че предложението е направено от самия концесионер, а договорът се прекратява по взаимно съгласие. Той е подписан в Министерския съвет през февруари 2010 г. със „Стройко 2000“, с предмет експлоатация на подземни богатства, изключителна държавна собственост.

Няколко месеца след подписването на договора местната управа се противопостави на това да има такава кариера толкова близо до границите на Димитровград. Тя се оказа на метри до „Габера“, в изключителна близост до парк „Пеньо Пенев“ и водоизточника, захранващ с вода града. Последва и недоволство от страна на гражданите, които протестираха срещу разработването на находище „Караджова чешма“. В през юли 2011 г. тогавашният депутат Иван Петров заяви, че е постигнал договорка с представителите на „Стройко 2000“ да бъде прекратена концесията. Месец по-късно общинският съвет гласува решение да бъде поискано от министерството това да стане предсрочно. 

Инж. Албена Желязкова – консултант недвижими имоти, строителство, земеделски земи 0888 46 68 13 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук