ТРИ АВТОРСКИ ПОСТАНОВКИ ГОТВЯТ В „АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ“

театър Апостол Карамитев
контакти

Около три авторски постановки ще представи на димитровградска публика екипът на общински театър „Апостол Карамитев“ през следващата 2013 г. Тя е юбилейна и отбелязва 60-годишнината от основаването на храма на Мелпомена в Димитровград. Този театър е със страхотна минала слава, за което ще си спомним подобаващо, съобщи временно изпълняващият длъжността директор – Тодор Боянов.

Програмата за 2013 г. се изготвя и вече са оформени няколко индивидуални идеи. Наречена е „60 години професионален театър в Димитровград“, а в обсъждането ще се включат всички директори на културни институции в града.

През настоящата година мотото на театъра е „Сезон на разнообразието и изненадите“. На 17 ноември ще се играе постановката „Спанак с картофи“. В нея участие ще вземат артистите Захари Бахаров, Юлиян Вергов и Владимир Карамазов. На 5 декември зрителите ще се насладят на невероятната комедия „Големанов“, в която ще играят Любо Нейков, Елена Петрова, Мария Статулова, Стефан Рядков и др.

На 11 декември се очаква първата продукция на общински театър „Апостол Карамитев“. Засега тя е с работно заглавие „Горещо дихание“. Проектът е съвместна дейност с „Балет 11“. Това е шоу програма, а не постановка, уточняват от екипа.

През юбилейната 2013 г. мотото ще бъде „Една разходка из шейсетте сезона на димитровградския театър“. Почти във всички постановки ще има актьор, който е бил на димитровградска сцена. Допълнителна изненада е програмата „Празници в театъра“. В нея избрани от екипа празници – официални, църковни и дори лични, ще се отбелязват подобаващо. Целта е да се превърне идването на публиката в празник на духовността, категорични са от храма на Мелпомена.

На 20 ноември т. г., за да открие изцяло ремонтираната през тази есен сграда на театъра по проект „Красива България, ще пристигне министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. В същия ден той ще открие изградената по проект и вече функционираща Обществена пералня.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук