ТРИУМФ ЗА ЗВЕЗДИЦИТЕ В ПОЛША

Триумф в град Рибник, Полша, постигна ансамбъл „Звездица“, при едноименното димитровградско читалище. Детската група и камерен състав на ансамбъла представиха българския фолклор на 15-те   Международни дни на танца „Ансамбъл Пжигода и приятели“. Звездиците изнесоха 6 концерта, направиха дефиле и кратко представяне на официалния прием на кмета на Рибник. 9-дневното пътуване включи и туристически обиколки, съобщават от читалището.

На танцовия форум „Звездица“ представи 4 различни танцови програми, от 20 до 40 минути. Полските деца бяха очаровани от танците „Снежко“, „Кукли“ и „Кукери“. Хореографите на домакините и гостуващите ансамбли изразиха възхищението си от техниката и артистичността на изпълнителите на „Звездица“ и  от подбора на репертоара – „Пирински камерен, „Луди млади“, „Варненски камерен“, „Джиновски смесен танц“, „Джиновски камерен танц“, „Пролетна китка“, „Пролетни детски игри“ и „На мегдана“.

Танцьорите и музикантите на ансамбъла от Димитровград спечелиха много нови приятели от Полша, Чехия и Румъния. За танцьорите имаше и специални часове по декупаж, ден прекаран със семействата на домакините, игри на боулинг, пейнтбол, разходка по теснолинейка с влакче, вечеря на открито в зеления парк на квартала „Камен“, концерт на поп музика и огнено шоу.

Това лято за ансамбъл „Звездица“ бе изпълнено с много танци и музика. Изпълнителите показаха магията на фолклора в Четвърти фестивал „С танците на дедите ни“ – Димитровград, 35 международен фестивал в гр. Шарвар ,Унгария и 15 фестивал „Пжигода и приятели“ в Рибник, Полша. За „Звездица“ изявите продължават на 11,12 и13 септември, пред спортна зала „Младост“, на Четвърти Панаир на занаятите. Организаторите канят всички димитровградчани и гости на града на базар и съпътстващи концерти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук