Трио от Австралия ще свири в Димитровград

контакти

Австралийското Дейвид Дауър Трио ще свири довечера в Димитровград. Концертът, на 10 юли, сряда, е от 20.00 часа на пешеходната алея „България“, със специалното участие на Елиът Фрост – Англия.

Музикалната проява е част от 16-ото издание в Димитровград на инициативата „Късче от лятото“, организирана от Акустично джаз трио и ръководителя му Димитър Русев.

Концертът на Триото от Австралия е част от  турнето бандата в България. Групата, съчетаваща джаз, рок и дори български музикални влияния, за да създаде свое собствено оригиналнo звучене, е на пето турне в страната ни.

Триото вече има записани три албума в България, включително най-новият – „Мравка“, включващ съвместна работа c български музиканти, фолклорен хор и изпълнител на кавал. Дейвид е много изобретателен пианист и композитор и любовта му към България и българската музика оказва влияние върху неговия композиторски стил по уникален начин.

Тази година Триото добавя и четвърти член – базираният в Обединеното Кралство китарист Елиът Фрост, като специален гост в състава.

След концерта в Димитровград, музикантите ще имат изяви в Бургас, Пловдив и Велико Търново.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук