Трима хасковски медици с отличия „Лекар на годината 2017“

Трима хасковски медици получават отличията „Лекар на годината 2017“. Такива се връчват в Деня на Свети Иван Рилски Чудотворец – празник на българския лекар. В церемонията по награждаването на номинирани хасковски лекари участва зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, съобщават от Областна администрация.

Наградите се дават от Българската лекарска колегия, която ежегодно удостоява с почетни отличия най-заслужилите медици, признати от своите колеги за водещи в професията.

В категорията „ Нашето бъдеще“ наградата е за завършилата през 2013 г. медицина д-р Диляна Дончева. Тя е специализант по Нервни болести към Медицински университет-София, с практическа база МБАЛ – Хасково.

За „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността” бе наградена д-р Ирина Марчева. Тя е един от най-авторитетните хасковски педиатри, дългогодишен лекар-специалист, познат на поколения хасковски семейства.

Наградата „Лекар на годината 2017“ заслужено отиде при д-р Стефка Христова. Признанието е за дългогодишния лекарски и управленски опит на д-р Христова като началник на Акушеро-гинекологично отделение в хасковската болница.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук