Трима ученици с ковид и още 50 под карантина в Димитровград. 95 са новите случаи в региона

95 са новите положителни случаи на COVID-19 в област Хасково. Те са от всички общини, без Маджарово. В болнични заведения са настанени 205 души.

Сред новите случаи са 3-ма ученици. Двама от тях са от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, от 5 А и 10 Б клас, под карантина са общо 40 ученици. Положителна проба за COVID-19 е дал и ученик от 11 В клас на професионалната гимназия „Асен Златаров“ в Димитровград, под карантина там са 10 ученици.

От Дом за стара хора в Ивайловград са положителни потребител и един човек от персонала, под карантина са общо 8 потребители и 14 души персонал. Медицинска сестра от ДКЦ 1 Хасково също е дала положителна проба.

Пет жители на областта са починали от коронавирусна инфекция. Те са на възраст от 55 до 85 години и са от общините Хасково, Свиленград и Харманли. Четирима от тях са с придружаващи заболявания, съобщават данните за денонощието от Областна администрация – Хасково.

От началото на пандемията са диагностицирани в региона с коронавирусна инфекция общо 13 270 души, излекуваните са 10 488, а починалите – 859.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук