ТРИМА УЧЕНИЦИ ОТ ЕЗИКОВАТА НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА

олимпиада по Гражданско образование
контакти

Трима ученици от ЕГ „Иван Богоров“ се класираха на националния заключителен кръг на олимпиадата по Гражданско образование. Това са дванадесетокласниците Мария Кръстева, Симона Мартинова и Иван Иванов. Минаха през областен кръг, където бяха оценени от национална комисия. Тя ги класира на заключителния кръг. Той ще се проведе на 8 и 9 май във Враца. Това съобщи преподавателят в гимназията по История, Свят и личност и ръководител на учениците – Тодор Тодоров. Той е и председател на постоянната комисия по „Образование, младеж и спорт“ към общинския съвет.

Във Враца учениците ще получат шанса да защитят проектите, представени на областния кръг. Идеята на Мария Кръстева е свързана с турнир по волейбол. По време на неговото провеждане, децата да се запознаят с влиянието на спорта върху състезателите. Симона Мартинова се е спряла на агресията в училище. Акцент поставя върху учениците от 8 и 9 клас и търсене на форми за превенция. Иван Иванов развива темата за улична фитнес площадка. Според него, този вид спорт набира все повече популярност сред хората на неговата възраст.

От гимназията се похвалиха, че на областния кръг е имало 15 участници. 13 от тях са били от ЕГ „Иван Богоров“, останалите двама – от ПМГ „Иван Вазов“.

Олимпиадата по Гражданско образование се провежда за 5-та година. Нейната цел е да развива умения и нагласи сред подрастващите, свързани с отговорното поведение в обществения живот. Предоставя възможност за творческа изява на ученици със задълбочени познания и практически умения. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук