ТРИМА МЪРТВИ В ХАСКОВСКИЯ СТАРЧЕСКИ ДОМ ПРИ ПОЖАР

контакти

Трима души се задушиха в Дома за стари хора в Хасково рано тази сутрин при възникнал пожар в стая, съобщават от Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението. Инцидентът станал вероятно около 3 часа. На трагедията се натъкнала санитарка, която към 3,30 влязла в стаята. Най-вероятната причина е незагасена цигара на един от загиналите – Р. П. на 70 години. Предполага се, че той се събудил, запалил цигара в леглото, но после отново заспал. Горящият още фас подпалил дюшек, одеало и чаршаф. Стените също били опушени.  Другите задушени са С. Е. на 82 години и И. Д. на 67. Приживе тримата мъже, обитаващи стаята, били с психични отклонения.

Домът се намира в местност „Кенана“ и е собственост на община Хасково. Не е имал пожароизвестителна система, се разбра след инцидента. Такава обаче се очаква скоро да бъде монтирана. Огнеборците се отзовали на сигнала с два автомобила. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук