Трима млади творци от Димитровград са приети в Съюза на българските писатели

Трима млади творци от Димитровград получиха признание от най-високо равнище и бяха приети за членове на Съюза на българските писатели. Това са поетесите Диляна Христова и Димитрина Тончева и писателят Николай Ганчев.

Включването им е много престижно и за авторите, и за града, защото по традиция, Димитровград е град на поетите. Това е една оценка за нивото на литературното творчество, тъй като други градове с години нямат членове в съюза. Това говори за приемствеността и естествения ход на подмладяването, споделиха творци, които поздравиха Диляна Христова, Димитрина Тончева и Николай Ганчев за полученото признание.

Съюзът на българските писатели е основана през 1913 г. от Иван Вазов. През годините в организацията са членували всички големи, известни, популярни български поети, писатели, хора на словото. За да бъде приет, всеки член трябва да има издадени минимум две книги и да премине през одобрението на съответния съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук