Трима младежи са задържани за два грабежа в Димитровград

Трима младежи на 15, 18 и 20 години са задържани за извършването на два грабежа в Димитровград, съобщават от Областната дирекция за МВР – Хасково.

Първият опит за грабеж станал в първия ден на годината, но за него 79-годишният потърпевш подал сигнал едва вчера. Старецът съобщил, че движейки се по жп мост над река Марица, бил застигнат от  непознати за него лица, които му нанесли удари в главата и му извикали: „Давай парите“. Той паднал на земята, те го преджобили, но нямал пари и не успели да му взели нищо, след което избягали в неизвестна посока. Според криминалистите, в опита за грабеж са участвали 18-годишният с 15-годишния си брат.

Вторият грабеж става около 21 часа на 3 януари. Потърпевш е 65-годишен охранител на ремонтиращия се мост, който заявил, че са го нападнали и съборили на земята, отнели му фенера от ръцете и избягали. Този грабеж е осъществен от младежите на 18 и 20 години.

Двамата пострадали не са със сериозни наранявания и са прегледани от медиците. Нападателите са си признали пред разследващите. Мярката им на задържане е до 24 часа, поясняват от пресслужбата на полицията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук