ТРИМА ЗАДЪРЖАНИ ЗА ОБИРА НА ЦЕНТРАЛНА ПОЩА В ХАСКОВО

контакти

Трима са задържаните, засега, за обира на Централна поща в Хасково. Все още няма официална информация дали мъжете са част от престъпната група, откраднала близо 2 милиона лева, предназначени за пенсии, съобщи БНР.

Главният секретар на МВР Георги Костов потвърди, че има задържани за обира. Той подчерта, че разследването е в изключително начален етап. Проверява се съпричастността на лицата към извършеното престъпление, но е рано за изявления, каза Костов. Сред задържаните има такива от криминалния контингент, както и такива имащи отношение по транспорта и охраната на паричните потоци.

Много криминално проявени, охранители и пощенски служители са разпитани. Пазачът Павел Асенов е давал цял ден обяснения в полицията. Той и други служители на частната фирма ще бъдат тествани с детектор на лъжата. Към момента е изяснено, че има пропуски в организацията на работа в охранителната фирма и занижен контрол при съхранението на парите.

За да заличат следите си, крадците изляха в помещенията препарат и поръсиха с косми. Ако се проследят големите банкови обири в България през последните 20 години, ще се открие сходство в почерка на обирджиите.  Пак с косми, но и с червен пипер, бяха прикрити и унищожени уликите при най-големия банков обир, станал през 2004 година, когато от банка „Биохим“ бяха откраднати 7 милиона лева, припомнят от националното радио.

По случая Окръжна прокуратура Хасково образува досъдебно производство, за грабеж в големи размери, срещу неизвестен извършител.

В ранните часове на 8 юни 2016 г. е извършено проникване в сградата на Централна поща на бул. „България“ в Хасково. От три трезора, които са били срязани с флекс, е била отнета голяма сума пари, като пазачът на сградата е бил приведен в безпомощно състояние. Помещенията са били охранявани от СОТ, върху който извършителите са осъществили техническо въздействие, изясняват от прокуратурата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук