ТРИМА ОТ ДИМИТРОВГРАД ЩЕ ИЗБИРАТ, ИЗМЕЖДУ ТРИМА, ШЕФ НА БСП

Конгрес на БСП ще се проведе на 7 и 8 май в НДК. Трима делегати изпращат на конгреса си в столицата  социалистите от Димитровград. Те са новоизбраният председател Койчо Николов, бившият Димитър Петров и кандидатът за кмет Тодор Тодоров. Тримата трябва да избират, между трима – Михаил Миков, Корнелия Нинова и Драгомир Стойнев, национален лидер на партията. За кого, точно, да гласуват, проведената наскоро местна конференция не им вмени като задължение. От димитровградските организации с най-много номинации бе Корнелия Нинова –  16, следвана от Драгомир Стойнев – 10. С доверието на 5 организации, в тройката влезе и Михаил Миков.

Подобно е положението и при социалистите в Хасково, с една разлика. Те ще избират за лидер измежду Михаил Миков, Корнелия Нинова и Янаки Стоилов. Делегатите от областния град са 7 – Нина Стойчева, Иван Станчев, Антон Атанасов, Атанас Василев, Божидар Драганов, Смиляна Нитова и Даниел Йорданов.

БСП отново е пред избор – да бъде истинска социалистическа партия, партия на бъдещето, или да остане в миналото. Възстановяването на доверието налага скъсване с разминаването между идеи и политика, между заявена и реална политика, между изискванията на политическия морал и поведението ни. Нашата неотменна цел е стремежът към демократичен социализъм, се казва политическа декларация на 49-я Конгрес на БСП. Общо 782 делегати от цялата страна ще участват в него, очакват се и около 2000 гости.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук