Трибагреник върху CRIME в ТЕЦ-а. Инспектори пристигат светкавично

контакти

Българското знаме е изрисувано вече върху надписа CRIME, направен от екоактивисти-алпинисти на 16 октомври на една от охладителните кули на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград. Започна акцията па премахване на вандалски положеният надпис, информираха оттам.

За целта е нает екип от алпинисти, специалисти по височинни ремонти. Интересен момент е, че почти светкавично са пристигнали представители от Инспекцията по труда, които да проверят законно наетия българския екип от алпинисти, на фона на вялата реакция, след нелегалното нахлуване. Разбира се, ще окажем пълно съдействие на институциите, но няма как да не отчетем двойните стандарти в подхода им, споделят от Централата.

От ТЕЦ-а подчертават, че сумата за заличаването не е никак малка и е можело да се похарчи за по-смислени неща, насочвайки към евентуалните средства, които са използвали екоактивистите за акцията си. Освен това ясно е, че такъв вид дейности изискват специална подготовка, умения и скъпа екипировка, с каквито безспорно са си служили въпросните лица.

Общите щети, които ни нанесоха зелените терористи при незаконното си нахлуване на наша територия, са значителни и все още се уточняват, а разходите за премахването на надписа са малка част от тях. Що се касае до работата на централата, още на следващия ден тя беше възстановена и към момента работи и произвежда електроенергия. Всички параметри са нормални, включително и екологичните. Въпросното съоръжение няма да бъде включвано, докато трае акцията по заличаване на надписа, коментират от ТЕЦ „Марица 3“.

Междувременно, както писахме, прокуратурата възложи на полицията да направи нова проверка, след жалба и от страна на ТЕЦ-а, за случая с чуждоезичния надпис.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. А за щетите които нанасят върху здравето ни кога и колко ще платят?! Мноооого нагли,мноооого.

  2. Смях в залата!!!! Бре големи разходи на ТЕЦа, за да изтрие 5 букви от латиницата!!!! Защо да се изтрива българското знаме???
    ТЕЦА РАБОТИ И УБИВА БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ! – ТОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА ТРИКОЛЬОРА НА КОМИНА!!!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук