Трето пръскане против комари и кърлежи предстои в Димитровград

Трето пръскане за годината против комари и кърлежи планира Община Димитровград. Предварително определените дати са 23, 24, 25 и 26 юли – петък, събота, неделя и понеделник.

Първо ще се извърши обработката на тревни площи против кърлежи (петък и събота), след което ще се извърши третиране на озеленените площи против комари (неделя и понеделник).

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Графикът за пръскане е както следва:

23.07.2021г. (петък) – тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината. Тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите и гробищни паркове.

24.07.21г. (събота) – тревни площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

25.07.2021г. (неделя) – озеленени площи в междублокови пространства на територията на града, дворове на детски градини и учебни заведения, както и трите големи парка, и стадионите.

26.07.2021г.(понеделник) – озеленени площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

Пръскането ще се извършва късно вечер. При неблагоприятни метеорологични условия,  е възможно графикът да се промени.

Изпълнител на услугата е пловдивска фирма. Препаратът против кърлежи е „САЙСЪРС 10 ЕВ“ с карантинен срок 24 часа. Препараът против имаго на комари е „Цитрол 10/4 УЛВ“, а срещу ларви на комари – Димилин 2 ТБ, с карантинен срок 24 часа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук