ТРЕТИ ПЪТ АСФАЛТИРАТ УЛИЦАТА КРАЙ „ЕНДИ“, АКО СЕ НАЛОЖИ

контакти

Днес започва повторното асфалтиране на новата улица, край хипермаркет „Енди“ в Димитровград. Ако се наложи, ще асфалтират и трети път, докато стане както трябва, заяви кметът Иво Димов. Първата настилка бе премахната, защото не отговаря на нормите. След полагането на втората, ще бъдат взети проби и ако не са в нормите, фирмата изпълнител „АБ“ АД ще асфалтира за пореден път за своя сметка.

Въпреки че улицата не е напълно готова, по нея коли вече се движат, нарушавайки поставените знаци. Това ще наложи плътното затваряне на отсечката, след повторното асфалтиране, за ден или два.

Благоустрояването по централна градска част върви най-добре и в срокове, допълни градоначалникът. След дни ще бъде затворен бул. „Димитър Благоев“ в отсечката от ул. „Ромен Ролан“ до новата автогара, където ще се изгражда ново кръгово. За 2-3 дни ще се наложи затварянето на бул. „Стефан Стамболов“, за да се подмени водопроводът. В началото на август булевардът ще бъде асфалтиран от кръговото на спортна зала „Младост“ до ул. „Захари Зограф“.

Същевременно, в събота изпълнителят на обекта около жп надлеза – „Терна“, предизвика ВиК авария около ул. „Емилиян Станев“. Аварията е отстранена, текат дейности по полагането на канализационна мрежа. Когато това приключи, ще последва полагане на асфалт. Обектът е част от цялостната реконструкция на жп надлеза и без неговото завършване, няма как да се издаде Акт 16. Заради проблемния участък, шофьори нарушават правилата, при връзката с бул. „Трети март. „Терна“ имат 60 календарни дни да завършат участъка. Те започнаха да текат, както писахме, в края на май.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук