Трети в света по скокове на батут е Александър Вакрилов от СК „Младост“ – Димитровград

Отличието завоюва със съотборника си Пресиян Въндев на световното първенство в София

Възпитаникът на спортен клуб „Младост“ – Димитровград Александър Вакрилов се класира трети в света в синхронните скокове на батут. Отличието той завоюва със съотборника си Пресиян Въндев, във възрастова група 13-14 годишни.

Това е втори медал за България на световното първенство по скокове на батут за младежи и девойки, което се провежда в столичната „Арена София“, съобщават от Българската федерация по скокове на батут.

Българите изпълниха много добре заложените елементи в комбинацията си и с оценка от 44.900 точки стъпиха на третото място на почетната стълбичка. Световната титла стана притежание на двойката Япония с 45.900 точки.

Александър Вакрилов споделя:

Ние постоянно имаме конкуренция, дори на квалификации, на финал и се радвам, че първо отидохме на финал и след това спечелихме медал.  Искам да благодаря на г-н Димитър Димов и на Мариана Макулова. Аз тренирам от 4-5 години. Първо не знаех какво ще бъде, но като видях много ми хареса и реших, че това е моят спорт. Каза ни, все едно сте на тренировка, просто си скачате на воля. Аз нямам притеснения тук, и в Баку и тук е едно и също, все е Световно първенство. Аз като малък харесвах Дун Дун (Китай) как скача. В събота ми предстои индивидуално и ще се постарая колкото се може повече. В синхроните, като цяла година скачаш с този човек, си свикнал, имате изградени навици и се намирате„.

Пресиян Въндев споделя:

„И двете бяха трудни, но финалът беше по-труден, според мен. Посвещавам този медал на треньорите ни, на главния ми треньор Мариана Макулова и на личния ми треньор Боряна Димитрова. Занимавам се със скокове на батут от 9 години и се записах на тренировки, защото тогава беше много интересно.

За мен това е второ Световно първенство, сега сме 13-14, а миналата година бяхме 11-12 години. Ние вдигнахме трудността и стила на изпълнение ни е по-добър. Треньорката ни каза преди финала да скочим най-добре. Тук е нашият роден дом и искаме да се постараем възможно най-много. За следващото Световно повече.

Снимки: Българска федерация по скокове на батутПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук