Новите безработни са по-малко от започналите работа, за трета седмица

От 3 февруари до момента, регистрираните безработни са 187 500, постъпилите на работа – 83 950

контакти

Трета поредна седмица новорегистрираните безработни в бюрата по труда са по-малко от започналите работа. За периода 1 – 7 юни те са съответно 7 394 и 10 963 души. Това сочат данните на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта, предава БНР.

Наблюдението на пазара на труда заради Covid-19 се извършва от 3 февруари насам. Данните сочат, че за целия наблюдаван период до момента, новорегистрираните безработни са малко над 187 500 души, а постъпилите на работа от регистрираните в Бюрата по труда – 83 950 души.

Въпреки че в първата седмица на юни се запазва тенденцията за превес на започналите работа, има сериозен ръст – с около 2 700 души, на новорегистрираните безработни, в сравнение с последната седмица на май.

Пикът на безработицата беше отчетен в периода 6-12 април, когато в Бюрата по труда са се регистрирали 31 500 души, а започналите работа са малко под 3 000.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук