Трета катастрофа през седмицата на кръговото между Хасково и Димитровград

контакти

Трета катастрофа стана на новото кръгово кръстовище между Хасково и Димитровград през седмицата.

Снощи в обекта се е блъснал пикап Мицубиши, който е с разбита предница. В него пътували работници за Кърджали, които по първоначална информация, не са пострадали. Малко след това друг шофьор също не успял да се ориентира и се качил с колата си на кръговото, но след това продължил пътя си.

По-предната вечер стана катастрофа и с автомобил Форд, когато леко пострада жена от Момчилград, а шофьорът бе от кърджалийското село Резбарци.

Зачестилите произшествия предизвикаха лавина от коментари в социалната мрежа, за това кой е виновен – шофьорите, изпълнението на кръговото или лошото време…

Фактите сочат, че при наближаването на кръговото, има знак за ограничение на скоростта от 70 км/ч, след това втори – за ограничение от 50 км/ч, и трети, че при навлизане, скоростта не трябва да бъде по-висока от 30 км/ч. Обектът е осветен и допълнително сигнализиран. Същевременно, непосредствено след снощната катастрофа, са сложени светлоотразителни елементи от вътрешната част на кръга.

Едно от твърденията е, че шофьорите все още не знаят, че на мястото движението вече се оформя с кръгово кръстовище. Ограничението на скоростта в участъка обаче, до 60 км/ч, е важало много преди това, а там често са заставали екипи на пътна полиция с камери. Това поставя въпроса на друга плоскост – за пълната несъобразителност на много от шофьорите. Съвсем скоро МВР информира, че само за ден и половина са констатирани над 7000 пътни нарушения…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук