Тренировъчно евакуират детска градина в Димитровград (видео)

контакти

Съвместно обучение с тренировъчна евакуация бяха проведени днес в димитровградската детска градина „Звездица“, където посрещнаха гостите си – ръководни кадри и служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Димитровград, които направиха демонстрации и  разказаха с удоволствие на децата за своята работа.

Малките възпитаници на 75-годишната детска градина демонстрираха усвоените през годината знания и умения за реакция в кризисна ситуация. Това обучение е част от инициативите по „Бедствия, аварии и катастрофи“ (БАК) в детското заведение, поясняват оттам.

Децата изненадаха пожарникарите, че знаят много за трудната им професия, за отговорността, която носят за живота и безопасността на всички. Те от своя страна им показаха какво има в пожарния автомобил и за какво служат всички негови приспособления. Показаха им и как се гаси огън с шланг.

Децата имаха възможност да разгледат пожарната кола, да сложат предпазния шлем и облекло. Имаше щастливци, които включиха сирената й. Много от тях си пожелаха като пораснат да станат пожарникари, дори и момичетата.

Малчуганите от „Звездица“, които вчера отпразнуваха 75-ия рожден ден на своята детска градина, изпратиха своите гости и приятели с обещанието, че тази среща няма да е единствена и с нетърпение вече очакват следващата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук