„Тренд“: България става по-добро място за летен туризъм, смятат една трета от българите

С процент по-малко от миналата година предпочитат Черноморието. Ръст на желаещите да отидат на планина, спад за чужбина

Близо една трета (30%) от българите са на мнение, че през последните години България става по-добро място за летен туризъм. На противоположното мнение са 18%, а около една пета (21%) смятат, че няма промяна в последните години. Това се казва в изследване на „Тренд“, проведено от 1 до 7 юни.

Всеки трети българин планира да почива това лято, всеки десети все още не е решил. Като основна причина сред непланиращите почивка се посочва липсата на финансови възможности. 12% от тях споделят, че се притесняват да почиват това лято заради пандемията от коронавирус.

Малко над половината (53%) от планиращите почивка това лято посочват българското Черноморие като предпочитана дестинация. Спрямо данните от миналата година дяловете са почти идентични (54%).

Отчита се ръст на желаещите да почиват на планина (21%) спрямо предходната година – 16%, което се предполага и от засилената тревожност на обществото покрай пандемичната ситуация, насочваща ги към избор за почивка на чист въздух и сред открити пространства.

Всеки пети декларира, че ще почива в чужбина, като тук се отчита спад спрямо предходната година (32%). Това в голяма степен може да се обоснове с притесненията в обществото ни от пандемията от COVID-19. Гърция продължава да е най-предпочитаната чуждестранна дестинация за почивка от българите, се казва в изследването, повече за което може да видите тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук