Тревожно: 300 случая на коронавирус за седмица. Народът нехае

300 нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за периода от 1 до 7 август 2022 г., включително, инфопмират от РЗИ. Заразени са отчетени във всички общини. Най-много са болните в Хасково – 97. Следват Димитровград със 79 случая, Свиленград с 45, Харманли с 34. По двама човека само са положителни в общините Маджарово и Минерални бани, сочи справката.
До вчера – неделя, 7 август хоспитализирани в болници са 37 човека. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 29021. Починали в региона през изминалата седмица са 3 човека, а общо, от началото на пандемията – 1771 души, информират още от РЗИ.

Тревожните данни, обаче не стряскат голяма част от хората, вижда се навсякъде. Маски не се поставят дори на местата, където са задължителни – аптеки, дрогерии, оптики, медицински обекти. В болничните заведения персоналът често има пререкания с граждани, желаещи да получат здравни услуги, но отказващи да поставят маска. В големите търговски обекти и пазарите, където се струпват много хора, рядко се вижда човек с предпазно средство на устата и носа. Наистина, в региона на такива места маските още не са задължителни, но, поне тревогата за собственото и на близките здраве би трябвало да подтикват народа за поставянето им.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук