Транспортните фирми спират превоза на пътници от 9 до 17 часа утре

Община Димитровград бе уведомена от Конфедерацията на автобусните превозвачи, че във  връзка с обявените протестни действия на транспортните работници на КНСБ и „Подкрепа“, на работодателските и браншовите организации в транспорта, на 18 май   /сряда/ от 09.00 ч. до 17.00 ч. транспортните фирми, извършващи превоз па пътници на територията на общината, ще бъдат възпрепятствани да изпълнят възложените им маршрутни разписания от Общинската, Областната, Междуобластната и Републиканската транспортни схеми. Това информират от общината за транспортната ситуация утре.

„Протестните действия са във връзка с тежката икономическа ситуация, в която се намираме и невъзможността да обслужваме възложените ни маршрутни разписания, в следствие на високите цени на горивата, невъзможността да заплащаме полагащите се трудови възнаграждения на служителите ни, липсата на субсидиране на слабо населените места, които не попадат в обхвата на Наредба, и включването им в нейния обхват и срещу намерението за разширяване обхвата и увеличаване на цената на тол-системата.“, цитират от там писмото, подписано от председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи  Магдалена Милтенова.

Уведомлението е направено съгласно чл.8 и чл.11 от Закона за събиранията, митингите и манифестациите, се казва още в съобщението до медиите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук