ТРАДИЦИЯ: 18 ГОДИНИ ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА В ДИМИТРОВГРАД

Поредно издание на Великденска изложба бе открито тази вечер в Димитровград. Началото на традицията е поставено преди 18 години, през 1997 г., каза секретарят на Клуба на дейците на културата Анелия Радева, минути преди откриването.

Изложбата-базар е отворена за посещение до 13 април – последния ден от великденските празници. Тя е организирана от Дружеството на димитровградските художници и КДК. В нея са подредени картини, дърворезби, керамики, произведения на приложното изкуство.

Трима нови членове бяха приети в Дружеството на художниците, които до този момент бяха 36. Това са Кристиана Петрова, Галина Вълканова и Никола Колев. Николай за първи път представя свои творби в традиционната изложба. Той е на 22 години и учи изобразително изкуство в пловдивската Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Тази година във Великденската изложба има ясно изразено участие на млади таланти. Сред тях са обучаваните от твореца Гроздан Грозев деца в Детски младежки център, които са на 7-8 години. За да има ренесанс, чувството за естетика трябва да се възпитава от ранна детска възраст, сподели творецът.

office2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук